Babykväll med Paula Uribe på Scandic Rubinen

Vilket mysigt event jag var på igår, mysigt och lärorikt. På Scandic Rubinen i Göteborg var vi och högst upp hade de dukat upp lite lätt mat och dryck. Mingel stod först på listan tills alla hade kommit, därefter fick vi sätta oss och blev hälsade välkomna av Loppis VD ( förlåt om jag skriver fel där). Lite prat av Scandic och sedan fina Paula. Hon höll i det mesta tillsammans med Apotekhjärtat och Trygghansa (Life in mind).


Apotekhjärtat gick igenom vad som är bra produkter för små barn samt vad man kan ge för värktabletter till små. När man inte ska ge osv. De visade även sina nya designade produkter som barnen själva målat, hur fina som helst. (Bilder kommer längre ned). Även vad man kan göra hos dem mer än att handla varor, som att mäta blodtryck och kolla upp leverfläckar. Vilket jag inte hade en aning om, de testar alltså leverfläckar man är orolig över :)Trygghansa tillsammans med Life in mind gick igenom HLR samt vad man ska göra vid luftvägsstopp. Något som jag tror de allra flesta behöver veta, oavsett om man redan gått en sådan kurs. Jag kan tycka det behövs en gång om året, för att det ska sätta sig på muskelminnet. Jag måste bli bättre på det, trots Y går igenom detta då han är brandman, är det viktigt att öva på dockor med.

Life in mind, berättade att man kommer långt om man vet två saker:
1. Är barnet vid medvetandet?
2. Andas barnet?

Vid HLR ska man göra 5 inblåsningar (om man konstaterat att barnet är medvetslöst) sedan kolla om barnet reagerar på det, annars börjar man med 30 bröstkompressioner följt av 2 inblåsningar. Detta upprepar man tills ambulans kommer och kan ta över.
Vid Luftvägsstopp ska man uppmana barnet att hosta.
Därefter 5 ryggdunkningar/brösttryck
5 buktryck
Titta sedan i munnen, om man ser något plocka ut det, men inte håll på och peta i halsen.
Om barnet blir medvetslöst påbörjar man HLR.
Men om föremålet kommer upp är det viktigt att kolla hur barnet andas, låter det bra och ljudlöst ringer man 1177 och rådfrågar, oftast åker man in för observation. Men om det låter lite när barnet andas ska man genast ringa 112!!
Detta är en sådan liten text mot vad det är, men tänkte att jag skriver ut det så kanske något fastnar i huvudet, man kan aldrig få för mycket information om sådanthär.
Efter allt tackade dem alla oss och då var det lite mingel samt de som ville prova på dockor fick göra det. Det gjorde både jag och Tiare. Gick igenom lite snabbt och kände på dem och hur hårt man kan trycka. Sedan tackade vi Paula och de övriga för att vi fick komma och minglade runt lite. Sedan åkte vi hem, lite trötta av all info och glada för vi fått ta del av detta.TACK ännu en gång Loppi för inbjudan!

(De flesta bilderna är tagna av Loppis egna fotograf)


Vi fick även fina Goodiebags med oss hem, bilder kommer upp i ett annat inlägg :)


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229