Chokladmacarons
I samarbete med Lindt choklad.
Jag har tagit fram ett fantastiskt recept till er, perfekt till kaffet en lördag eller varför inte måndagskaffet? Lindt har precis släppt sin nya chokladkaka, 100% kakao. Den är otroligt maffig i smaken och en liten ruta räcker gott och väl, den skriker lyx. Både i utseende och smak. För att hylla denna chokladkaka lite extra har jag nu tagit fram en dessert, chokladmacarons. De är fyllda med denna choklad och även dessa känns och smakar lyx. Ni kan väl ändå hålla med mig om att man äter med ögat?

Recept - Macarons
Ingredienser:
1 3/4dl mald sötmandel
2 1/2dl florsocker
2 stora äggvitor
1/2dl strösocker
2msk kakao
Lägg den malda sötmandeln, florsockret och kakaon i en matberedare och kör i 15 sekunder. Sikta ned blandningen i en skål. Täck två bakplåtar med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar bildas.
Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i vaniljessensen.
Vänd ned mandelblandningen, lite i taget, i marängsmeten med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats ordentligt fortsätter du att vända blandningen tills marängsmeten är tjock och blank.
Häll smeten i en spritspåse med lagom stort hål, rekommenderar att använda sig av en tyll.
Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtarna. Knacka plåtarna försiktigt i bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
Låt vila i rumstemperatur i 1 timme.
Värm ugnen till 150 grader. Grädda en plåt i taget i ca 10-15 minuter. Låt svalna helt innan du försiktigt lossar dem från bakplåtspappret.
Fyllning:
100g Lindt 100% choklad (2st)
1,5dl vispgrädde
Värm försiktigt grädden på spisen, ta av den från plattan precis innan den kokar. Tillsätt chokladen.
Rör runt tills allt har smält och låt vila ca 20 minuter tills du fått en bra konsistens på din fyllning.
Fyll hälften av macaronsen med fyllningen, och lägg sedan på resterande lock. Garnera gärna med lite smält choklad som du ringlar över för mer effekt. Nu är det dags att sätta på kaffet och sedan mysa ned dig lite extra och njuta av dina mästerverk. Jag lovar, de tar fort slut....
Förvara i kyl i en tät burk.


Gillar
Kommentarer





