Chokladmacarons

I samarbete med Lindt choklad.

Jag har tagit fram ett fantastiskt recept till er, perfekt till kaffet en lördag eller varför inte måndagskaffet? Lindt har precis släppt sin nya chokladkaka, 100% kakao. Den är otroligt maffig i smaken och en liten ruta räcker gott och väl, den skriker lyx. Både i utseende och smak. För att hylla denna chokladkaka lite extra har jag nu tagit fram en dessert, chokladmacarons. De är fyllda med denna choklad och även dessa känns och smakar lyx. Ni kan väl ändå hålla med mig om att man äter med ögat?

Recept - Macarons

Ingredienser:
1 3/4dl mald sötmandel
2 1/2dl florsocker
2 stora äggvitor
1/2dl strösocker
2msk kakao

Lägg den malda sötmandeln, florsockret och kakaon i en matberedare och kör i 15 sekunder. Sikta ned blandningen i en skål. Täck två bakplåtar med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar bildas.
Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i vaniljessensen.
Vänd ned mandelblandningen, lite i taget, i marängsmeten med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats ordentligt fortsätter du att vända blandningen tills marängsmeten är tjock och blank.
Häll smeten i en spritspåse med lagom stort hål, rekommenderar att använda sig av en tyll.
Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtarna. Knacka plåtarna försiktigt i bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
Låt vila i rumstemperatur i 1 timme.
Värm ugnen till 150 grader. Grädda en plåt i taget i ca 10-15 minuter. Låt svalna helt innan du försiktigt lossar dem från bakplåtspappret.

Fyllning:
100g Lindt 100% choklad (2st)
1,5dl vispgrädde

Värm försiktigt grädden på spisen, ta av den från plattan precis innan den kokar. Tillsätt chokladen.
Rör runt tills allt har smält och låt vila ca 20 minuter tills du fått en bra konsistens på din fyllning.

Fyll hälften av macaronsen med fyllningen, och lägg sedan på resterande lock. Garnera gärna med lite smält choklad som du ringlar över för mer effekt. Nu är det dags att sätta på kaffet och sedan mysa ned dig lite extra och njuta av dina mästerverk. Jag lovar, de tar fort slut....

Förvara i kyl i en tät burk.

Gillar

Kommentarer

josefinelouise
josefinelouise,
de här såg ju absolut ine äckligt ut! synd bara att macrons är så fina men tycker sällan dom är goda haha D:
nouw.com/josefinelouise
erki
erki,
Haha då har du smakat helt fel sort 😄
nouw.com/erki
seagullcrying
seagullcrying,
Har verkligen försökt mig på att få toppen/botten så fina, men dom blir fan alltid svin platta.. Så tråkigt då de krävs rätt mycket av en
nouw.com/seagullcrying
erki
erki,
Prova mitt recept och hoppas det blir lite bättre. Men tro mig. Ibland får jag "slänga" (äta) hela plåtar pga något fel haha
nouw.com/erki
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229