Everyday workout

Jag tänkte jag skulle dela med mig av ett upplägg jag försöker göra så ofta jag kan, egentligen vill jag göra det varje dag, men glöms bort tyvärr. Detta är något som alla kan göra, och du väljer själv hur länge varje övning ska göras. Men det är viktigt att ha samma tid på alla samt samma vilotid. Exakt dessa övningar finns på appen 7 minutes workout. Där har dem anpassat varje övning så ett varv är totalt sju minuter. Perfekt när man inte har mycket tid, och jag kan lova att du blir varm av ett varv. Det lilla är mycket bättre än inget!Det var inte lätt att ta kort själv, när både Enzo och Milian ville vara med. Haha Jag brukar köra med app eller egen tid. När jag kör med appen kör jag oftast två gånger, men ibland tre. När jag kör utan den gör jag varje övning i 40 sek, vila 20 sek. Då kör jag även den minst två gånger. 10 minuter en omgång, så om du vågar dig på två varv har du tränat 20 minuter. Perfekt för oss småbarnsföräldrar som kan ha svårt att ta sig till gymmet ibland.
(Ursäkta färgen på vissa bilder. Blev konstigt när jag bifoga dem) Nu kör vi! 1. Jumping jacks Stå på samma ställe, hoppa upp och ned med armarna och samtidigt ut och in med benen, som en fjäril. Perfekt start då man blir ordentligt varm.
  2. Wall sit här sätter du dig i 90 grader mot en vägg, armarna längs väggen. Spänn magen så hela ryggen nuddar väggen. Här tränas framsida lår mestadels.
  3. Push ups armhävningar. Även här är det viktigt att spänna magen och få en rak rygg. Triceps och bröst tränas mest i denna.
  4. Abdominal crunch sit ups. Här tränas magen och man kan göra denna på olika sätt. Benen i olika positioner osv.
  5. Chair step ups Gå upp med ett ben i taget på stolen, jag gillar att spänna bak det benet som är rakt då rumpan får sig ett pass då. Annars är det framsida lår som tränas.
Klart lillfisen ska vara med, haha. Väldigt nyfiken på vad jag höll på med.  6. Squats Baksida lår och rumpan får sig ett lyft här. Även denna övning kan man göra på massvis med olika sätt, jag har axelbrett mellan benen och går så långt ned som möjligt med rumpan. ÄLSKAR DENNA!
Så läääängre ned med rumpan än detta, svårt att fånga på bild.   7. Chair triceps dips Här använder vi solen igen, men nu ska händerna placeras på stolen. Ha en rak rygg och dippa rumpan nedåt. Triceps ska tränas. Va noga med att inte gå för långt ned, endast så du får 90 graders vinkel på armarna.
Som sagt, alla ska vara med. Så nära som möjligt med.   8. Plank plankan. Älskade plankan. Rak rygg, så in med rumpan och spänn magen. Stå såhär tills 40 sek har gått. Magen kommer bränna!
  9. High knes running in place som det låter. Spring på samma ställe, men med HÖGA knän. Phu, här höjs pulsen ordentligt.
  10. Lugnes Utfall. Ett ben i taget, så knät toutchar golvet. Här får rumpan, baksida och framsida lår sig en omgång.
  11. Push ups with rotation Armhävning med rotation. Gå ned och på uppvägen lyft ena armen längs kroppen upp mot taket. Här gäller det att ha balans, inte det lättaste när man är trött. Men sidomusklerna får kämpa!
  12. Side planks Sidoplanka, här får sidomusklerna även jobba. Kärlekshantagen kommer bränna. När 20 sek har gått så switcha sida. Så man får ha koll på klockan lite där. Eller om man ändå ska göra två varv tar man en sida per varv.
    Så, tolv övningar, tio minuter totalt. G R Y M T!  Kommentera gärna om ni redan kört med appen tidigare eller om det är något ni undrar. Samt vad ni tycker om inlägg som detta.   

Gillar

Kommentarer