Mamma mage

Att kroppen kan bära runt på ett liv i nio månader, ta hand om det och låta det växa, är något helt fantastiskt. Kroppen är mäktig.
Jag har fått chansen att bära två friska barn och jag har fått räkna med lite markeringar från dem båda. Bristningar är något jag ser som styrka, men med båda barnen fick jag ingen under själva graviditeten. Däremot efter, med Milian fick jag en men som sedan försvann och kvar blev en prick under mitt ärr. Har alltid sett den som något minne på ett sätt och nu har den bristningen kommit tillbaka, hela. Några cm men inte röd, och den kom runt en vecka efter förlossningen. Vi får se om den kommer stanna denna gång eller försvinna.
Jag tycker att alla mammamagar är så fantastiskt fina och man måste förstå innebörden att det legat ett liv i ens mage. Hur coolt är inte det? Inte konstigt den lämnar något spår, oavsett om det är som en bristning eller lite lösare hud. Vi kvinnor är mäktiga!

Här är min mammamage precis innan förlossning,8h efter förlossning, ett dygn efter och nu.

Som ni ser på den sista bilden så har jag ett stort ärr vid naveln, kan vara svårt att se just där. Men är på 10 cm och har funnits där sedan ja var tio år. Brände mig på strykjärnet tyvärr. Men det ärret är en del av mig och jag har absolut inte ont av det.

Från och med nästa vecka kommer jag börja träna lite, promenader och styrka (inte mage). Sen även äta bättre på veckodagarna. Godis är i vardagen och nu får det vara slut på det när Milton blir en månad. Kroppen ska få det den vill ha, näring och energi! Nu ska jag ta hand om den💗

Gillar

Kommentarer