Marängsmörkräm

Jag tänkte dela med mig av hur jag gör min marängsmörkräm som jag tycker är otroligt god. Du kan även tillsätta valfri smak om du vill det :)

Detta recept räcker till ca 12 cupcakes eller 1 tårta.

3 äggvitor
1,7 dl strösocker
190g osaltat smör
1 tsk vaniljpulver

Eventuell smaksättning: 1,5dl valfri

Dela smöret i kuber och låt stå i rumstemperatur.

Häll äggvitorna, vaniljpulvret och strösockret i en rostfri bunke och ställ över vattenbad. Rör för hand tills smeten uppnått ca 60 grader, så att du nästan bränner fingret när du stoppar ned den.

Häll smeten i din vispskål och vispa på medelhög hastighet, tar ungefär 7-10 minuter. Skålen ska kännas sval och du har nu fått en fin maräng med toppar. Sätt nu hastigheten på lågmedel och lägg i en smörkub åt gången, tills den blandat sig med resterande, så gör du så tills alla är nere. Nu kommer det inte se fint ut alls, en grynig massa. Men fortsätt vispa på lågmedel, det tar lite tid men den kommer sakta men säkert ändras och bli en riktigt fin marängsmörkräm.

Nu kan du tillsätta valfri smak, sylt eller smält choklad. Men våga även använda den som den är, för den är riktigt god ändå!

Det man kan tänka på är att den stelnar helt i kylen så när man ska servera tårtan eller cupcakesen kan man ha i åtanke att ställa fram dem lite innan.

Även här har jag använt mig av denna kräm:

​http://nouw.com/erki/tartorna---steg-for-steg-30186809

Gillar

Kommentarer