Miltons förlossningsberättelse, del 1

17 februari kl 10.00 gick vattnet medan jag dammsög. Hade storstädat hela lägenheten och hade till och med lagt överkastet på sängen, vilket vi inte gör dagligen, så kroppen kände väl på sig att något skulle ske. Vattnet kom lite då och då, men ringde förlossningen. Vi fick en tid 19.00 om värkarna inte hade kommit igång själva, vilket hon trodde att de skulle göra då jag är omföderska.

Men timmarna gick och inga värkar kom, endast molande värk. Vilket var bra då Y hade hemtenta som skulle in på kvällen och Milians farmor som skulle ha han och Enzo, kom inte hem förens 17. Så allt klaffade bra med att det inte startade innan. Jag kunde gosa i lugn och ro med Milian ifall att vi inte skulle komma hem.

Vi åkte in vid 19, CTG kopplades och visade värkar var fjärde minut. Men dock inga som gjorde ont. Barnmorskan sa att vi skulle gå runt i två h så skulle vi göra ett nytt CTG efter. Så vi åkte till donken på Överby för jag var galet hungrig. När vi kom tillbaka gjordes ett nytt, som visade i princip samma. Vi fick välja att vara kvar över natten eller åka hem, vi valde självklart att åka hem. Fick en sovdos för att kunna sova ordentligt, vilket jag verkligen gjorde. Var helt skakis på morgonen efter, snorig och helt i obalans.
Innan vi åkte hem på kvällen berättade dem för oss att en omföderska får gå utan värkar i 72h efter vattenavgång, därefter sätter de igång dig om allt är bra. Så oavsett skulle vi bli igångsatta senast måndag 10.00.
Vi hade tid vid 13 på lördagen, 18e februari, för ännu en kontroll. CTG kopplades ännu en gång och det var väldigt lugnt i magen, så vi fick en ny tid dagen efter igen. Lagom kul tyckte vi att behöva åka fram och tillbaka varje dag...
Så vi åkte hem till svärmor igen och hämtade Milian och Enzo. Vi var där en stund och Y skulle bara åka ned till Willys för att posta en bok men.....

Fortsättning följer

Gillar

Kommentarer

Ryan
,
Roligt😊
JosefineMoberg
JosefineMoberg,
Åh spännande 😃
nouw.com/josefinemoberg
erki
erki,
Andra delen kommer under dagen 😉😃
nouw.com/erki
JosefineMoberg
JosefineMoberg,
Då ska ja hålla utkik! 😘
nouw.com/josefinemoberg