Välkommen till världen Milian!

Allt började på midsommarafton. Vi hade ätit tårta hos svärmor med hela familjen. Jag hade då gått över fyra dagar och var riktigt trött. Hade först varit uppe hos min familj så tänkte att det kanske snart visar något tecken på att det ska börja starta. Men tänkte att gå i lite trappor skadar säkert inte ;). Sagt och gjort, fyra gånger ända upp och hissen ned igen.

Vi 21.30 var vi hemma, la mig i sängen runt 23 och var så trött. Men var självklart tvungen att kissa en sista gång, upp igen. Blod! Det slutade inte heller, så valde att ringa förlossningen. Hon ville att jag skulle komma in på kontroll, 00:16 ringde jag.

Y gick ut och kissade Enzo snabbt och jag packade med det som skulle med, i telefon sa hon att BB väskan skulle med om vi skulle få stanna. Här blev jag jättebervös, var det sista gången vi skulle åka hemifrån ensamma?

Vi kom in till BB och jag blev uppkopplad till CTG i ca en h, det visade rätt hög aktivitet. Blödningen slutade inte så vi skulle stanna kvar över natten tills ronden började. 01.08 var vi där. 02.41 hade de även gjort ultraljud, både vul och ul. 03.00 fick vi ett rum på förlossningen och tankarna snurrade. Vi bestämde då att ringa svärmor för hon skulle få hämta Enzo hemma. Vi var trötta, speciellt Y så han somnade med en gång. Jag var trött men kunde inte somna, låg och tänkte på att kanske snart skulle bli mamma. Tillslut somnade jag...

05.20 vaknade jag. Vattnet gick!! Blött överallt, jag tryckte på den röda knappen och sprang mot toaletten medan jag ropade på Y att han fick vakna. Aldrig fattat att det skulle komma så mycket vatten, helt galet. Fyllde tre "blöjor" med vatten och jag var så taggad. De kontrollerade Milians hjärtljud, lät bra. De ville att vi skulle ringa dem om sammandragningarna ökade.

08.44 kom en barnmorska in och kopplar CTG, tog temp och kollade fostervattnet. Allt såg bra ut. Nu fick vi välja om vi ville åka hem eller vara kvar. Vi tog en promenad först för att besluta och känna efter. När vi väl gick startade mina värkar kraftigt, fick stanna och andas igenom vissa, så vi ringde även släkten här. Min mamma hade vi redan ringt, när vattnet gick. 10.35 gjorde det så galet ont hela tiden, så jag blev otroligt illamående och spydde när jag stod i gåstolen. Här gjorde barnmorskan första undersökningen, öppen 4cm. Här började jag med lustgas på lägsta nivå. Jag andades lugnt och gillade den. De satte elektrod på Milians huvud. Helt plötsligt började det göra ordentligt ont, konstigt ont. Spydde ännu en gång. Hjärtljuden gick ned på Milian till lågt och det pep överallt. Jag försvann. Läkare och barnmorskor kom rusandes in, de la mig på sidan och puttade upp Milian. Då stabiliserades hans hjärtljud men vid nästa värk sjönk det igen. Fick nål, ifall jag skulle behöva ha Bricanyl, men den slapp jag.

13.43 forfarande öppen 4cm.
Fick information om ryggmärgsbedövning, då det skulle lugna ned det hela lite. Jag valde att ta det, 15.15 fick jag den. Satte mig på en pilatesboll medan de satte värkdropp på mig. Ryggmärgsbedövningen blev fel, halvkroppsförlamad. Mindre roligt.

17.40 kände de igen på mig, öppen 7cm. Spydde åter igen. Försökte äta lite, men allt kom upp. Fosterljuden går ned igen, så fick lägga mig på sidan igen, då liggläge inte funkade för Milian. Jag hade fortfarande CTG på mig. Här hade jag "försvunnit" andra gången.

20.00 kopplar de även på mig dropp för vätska, då jag spytt så mycket hade jag ingen ork kvar. Värkarna blev svagare med. Men jag kämpande på med gåstolen och försökte variera mig mellan olika ställningar, då jag läst det påskyndar. Tyvärr vid 22.25 orkade jag inte mer. Var helt slut och där försvann jag för tredje gången.
23.00 fick jag Benzyl för att vattnet hade gått för mer än 18h sedan.

Men härefter började jag få tillbaka lite kraft, kände en annan typ av värk. Mer tryck. BM sa att jag skulle krysta när jag kände för det, vilken känsla. Äntligen!
23.30 fick jag krystvärkar och 28 minuter efter föddes värdens finaste son. 30 minuter ifrån att bli akut snittad, så läkaren smög ut. Direkt efter han föddes spydde jag en sista gång.
00.58 föddes han. Vår Milian. Behövde inte sys eller något och hade blödigt väldigt lite. 01.12 kom moderkakan ut, hel och fin. Men att kissa var svårt, så de fick tappa mig på urin två gånger innan jag kunde kissa själv.

3510g och 51cm lång.


Det enda jag ville ha var ett stort glas isvatten och det glaset var så guld värt. Fylldes på fyra gånger på rad, haha. Men den där omtalade smörgåsbrickan man får, ush. Den var jag inte alls sugen på, hoppas dock det ändras nästa gång.

Precis innan vi lämnade svärmor på midsommarafton. Under förlossningen & innan vi åkte hem från BB.

  • Milian
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229