Varför ska man?

Använda alla dessa olika ansiktskrämer osv. Jag tänkte skriva ett inlägg för att man lättare ska förstå hur viktigt och bra det är med en ansiktsrutin. Först är det väldigt viktigt att hitta en serie som har de funktioner din hy kräver!

Serum, är specialiserade på vissa områden. Som att ge fukt, lyster, motverka rynkor eller att balansera huden. Ett serum har mindre molekyler än en kräm och tränger därför djupare ner i huden där de gör mest nytta. Därför ska man alltid använda serum innan dag och nattkräm. Man liksom skräddarsyr din hudvård.

Dagkräm, dess främsta uppgift är att hålla din hy återfuktad hela dagen. Väldigt många dagkrämer har även ett uvskydd i sig, då bidrar den även till att skydda din hy från att åldras i förtid. Här är det jätteviktigt att man utgår från sin hudtyp. Om man har blandhy eller torr ska man använda en kräm som är lite tyngre och krämigare i konsistensen. De återfuktar och skyddar bäst. Men är man fet i hyn är det bättre med en gelkräm, som är lättare. Den ger fortfarande fukt och skydd.

Nattkräm, under natten arbetar hyn mycket mer och bättre än på dagen. Den repararerar och rensar bort slagg som man fått på sig under dagen. Därför innehåller nattkrämer mer fetter, oljor och näringsämnen som används som bränsle för att hyn ska kunna sköta nattarbetet på bästa sätt. Här är det då viktigt att ha samma serie som dagkrämen, just för att ingredienserna ska kunna samarbeta och inte motverka varandra.

Ögonkräm, är väldigt lätt i konsistensen just för att vanliga krämer kan vara för tunga för den tunna huden runt ögat. Om man har en tung kräm under ögat gör det huden svullen och plufsig. En ögonkräm innehåller ofta ingredienser som stramar upp och motverkar "rynkor". Man ska dock inte lägga krämen för nära ögat utan försök gå runt ögonbenet och precis under ögonbrynet. Det behövs väldigt lite kräm. Men den gör mycket nytta.

Rituals ansiktsprodukter

Bilderna är tagna från Rituals hemsida. Länken ovan leder er till produkterna jag visar samt har allt det jag skrivit om ovan 😊

Gillar

Kommentarer