Vecka 24 (23+0)

Idag är det tisdag vilket innebär ny graviditetsvecka för oss, 24 😃

118 dagar kvar & 57,9% avklarat. Kommer ihåg graviditeten med Milian, då gick tiden så galet sakta och räknade ned och såg framemot när det var 99 dagar kvar. Det var ett stort mål, nu är vi snart där igen. Snabbare än nånsin!

Barnet, är ca 28cm långt och kommer väga i slutet av veckan ca 665g. De vita blodkropparna har börjat bildats och det är för att kunna bekämpa infektioner sedan. Lungorna fortsätter utvecklas samt luftvägarna utformas. Om barnet föds nu har den en liten möjlighet att överleva med hjälp.

Mamma, bäckenbottenmusklerna uttänjs och man kan då läcka lite urin vid hostningar. Man kan även ha mycket livliga drömmar och tänka på massa saker runt omkring graviditeten.

Ja, haha. Livliga drömmar det har jag. Drömmer om allt möjligt och mycket hemska saker tyvärr. Kan vakna helt varm ibland, jag förstår inte hur man kan drömma så mycket konstiga saker alltså. Vart kommer dem ifrån?
Annars mår jag bara bra, har märkt att magen växt endel, men ingen viktökning denna vecka. Sammandragningar har jag, men inte onda. Känns som livmodern redan övar sig ordentligt inför kommande förlossning.

Gillar

Kommentarer