Vecka 30 (29+0)

Barnet, är ca 36cm långt och i slutet av veckan väger det ca 1,6kg. Lanugohåren börjar försvinna men några få är säkerligen kvar efter förlossningen. De försvinner allt eftersom. Både musklerna, lungorna och hjärnan fortsätter utvecklas samt skelettet hårdnar allt mer. Barnet vaggas till sömns när mamman rör på sig.

Mamman, kan nu känna av all extra tyngd. Därav är det viktigt att tänka på hur man både sitter och står. Man har ett stort hormonpåslag som gör att man kan känna sig extra känslomässig. Brösten kan även nu börja läcka råmjölk. Förvärkarna kan bli smärtsamma och sammandragningarna allt starkare, det är tecken på att kroppen behöver vila. Viktigt att lyssna på kroppen!

Jag mår ju fortfarande bra, glad att jag nu är inne i vecka 30, sista sluttampen nu känns det som. Man räknar ned på ett helt annat sätt nu. Man räknar ned till små saker, som nyår. Då är det bara en månad jobb kvar därefter. Sen ska jag gå hem, tre veckor ska jag vila innan bf dagen är här. Bara rå om mig själv och vila så mycket jag kan. Det väntas en riktigt "tuff" period när lillen entrar världen. Innan man kommer in i allt som tvåbarns mamma.

76 dagar kvar och 72,9% är avklarat.

Jag har ingen råmjölk som läcker eller smärtsamma sammandragningar. Eller ibland kan de göra lite ont, men ytterst lite. Konstigt nog kommer det onda bara när jag vilar. Har känt ilningar nedåt, men det är ju säkerligen pga att lillen lagt sig nedåt. Får se om han stannar kvar där eller rör på sig. Ska tillbaka till bm den 27, så inte alltför långt kvar. Man längtar efter varje gång nu för att få höra hjärtslagen och kolla så allt är bra.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229