Vecka 40 (39+0)

6 dagar kvar & 97,9% avklarat


Barnet, är ca 51cm långt och i slutet av veckan väger det ca 3,56 kg. Det är fullt utvecklat och redo att lämna den trygga magen. Allt fosterfett är nästan borta.Efter födsel lossnar moderkakan vanligtvis inom en timma. Barnets huvud kan vara omformat men återgår inom första dygnet till normal form. Även könsorganen kan vara ordentligt svullna pga alla hormoner. 
Mamman, 5% av alla föder på det exakta bf datumet. Värkarna kan nu förväntas komma och tyngden från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket kan även göra så att vattnet går, kontakta då förlossningen för mer info. 
Jag mår för bra tycker jag, haha. Jag längtar efter smärta och just nu känns förlossningen väldigt långt borta tyvärr. Har massor av sammandragningar/ förvärkar som känns ytterst lite. Tröttheten som är nu är det mest jobbiga. Att inte orka något egentligen, men tvungen är man. Trots hur lite jag än sover på natten, måste jag stimulera Milian. Men tur jag har han annars hade dagarna gått väldigt segt...Jag ska till barnmorskan i morgon, så mer värden och hur allt är får jag berätta om då. 

Gillar

Kommentarer